KÜTAHYA, GEDİZ, AKÇAALAN KASABASI (Eski Gediz Mahallesi)

KÜTAHYA - TÜRKİYE

 

EKONOMİSİ

         Kasabamız uzun yıllar kendi kabuğunu kırıp kasaba dışına çıkamamıştır, fakat 1960’lı yıllarda Yurt Dışından Türkiye’ye gelen işçi talepleri doğrultusunda;  Almanya’ya göç vermeye başlar.

         Daha sonraları, 1970 depreminde bölgede iş imkanları azalınca göç oranı iyiden iyiye hızlanmaya başlar.

Çalışma amaçlı olarak Başta Almanya, Belçika, Hollanda, Finlandiya gibi ülkeler ve yurt içinde ise öncelikli olarak Kütahya, Bursa, Manisa, İzmir ve İstanbul’a göç edilmiş olup halen adı geçen ülke ve şehirlerde kasabamızın halkı esnaf  veya memur olarak çalışmaktadırlar.

Akçaalan kasabasında daimi ikamet edenler ise Akçaalan ve Gediz ilçesinde Marketçilik, Dokumacılık, Tekstil, Hayvancılık, Tarım, Meyvacılık, ve Sair Ticaret alanlarında çalışmaktalardır.

Akçaalan kasabasında özelikle yaz  aylarında Vişne, Kiraz, Elma Sonbahar aylarında ise Ceviz ticareti ile kasaba ekonomisi açısından önem arz etmektedir.

Özellikle Simav ve Gediz ilçelerinde yoğunlaşan vişne ve kiraz üretiminde depolama ve stoklama tesislerin olmaması nedeniyle belli bir oranda ürün kaybına neden olmaktadır.

Kasabamızda halen Gidsaş Dokuma ve Konfeksiyon, Korkmaz Tekstil Tela Fabrikası, Dokuma imalathaneleri, Belediye ait beton parke yapım imalathanesi, Soğuk demirci, Sıcak demirci, Market, berber ve kahvehane bulunmaktadır.